KODINVAIHTAJIEN HEIKKO ASEMA

Päivitys! Nyt kun Koirakoti ry Nina Palviaisen menettely Kyproskoirien omistaman koiran suhteen on tullut ilmi, kannattaa muistaa myös, että hän ilman mitään todisteita hyväksyi koiran lopettaneen henkilön selityksen. Siitä miten ja missä koira on lopetettu, ei ole varmuutta, nainen kuitenkin on väittänyt lopetuttaneensa koiran eläinlääkäriltä. Mitään todistaja entinen omistaja ei ainakaan poliisitutkinnan jälkeen asiasta saanut. 

Korona-aika näkyy lemmikkien ylitarjonnassa. Kodinvaihtajia on paljon ja jos eläin on halpa/ilmainen/iäkäs tai jotenkin ongelmainen, sillä on erittäin suuret mahdollisuudet päätyä saalistajien käsiin, jos lemmikistä luopuja ei ole tarkkana. 

Tämä koira myytiin osamaksulla joskus huhtikuun puolivälin jälkeen henkilölle, joka maksoi vain ensimmäisen erän. Ilmoitti pian entiselle omistajapariskunnalle, että koira ei pärjää heillä. Antoi entisille omistajille kaksi vaihtoehtoa: joka hän vie koiran "eläinkotiin" tai nämä hakevat sen takaisin. Entiset omistajat asuivat Etelä-Karjalassa. He eivät ilman autoa voineet lähteä Pohjanmaalta koiraa hakemaan, minkä koiran ottaja varmasti ymmärsikin. 

Entiset omistajat eivät saaneet tietoa mihin koira oli joutunut. Heidän valtuuttamanaan aloin selvittää asiaa. Koiran ottaja väitti lopetuttaneensa koiran eläinlääkärillä koska "sen selkä oli paskana". Koska koiran entisillä omistajilla ei ollut tällaisesta havaintoa ja koska koiran ottaja oli puhunut eri asioita heille, tein entisen omistajien valtuuttamana rikosilmoituksen.

Tutkinta päätettiin hyvin pian. Poliisille koiran ottaja oli kertonut sopineensa koiran omistajien kanssa, että maksaa koirasta vain ensimmäisen erän, koska koiralla ei ollut voimassa olevia rokotuksia. Poliislle hän myös kertoi lopetuttaneensa koiran eläin- lääkärillä, koska "koira oli agressiivinen". En ole siinä asemassa, että voin poliisilta pyytää tositteita eläinlääkärikäynneistä, mutta epäilen että nämä eivät ole niitä vaatineetkaan. Koira ehti olla uudella omistajalla vajaat kaksi viikkoa. Tämä väittää sinä aikana rokotuttaneensa koiran! Ja sitten yhtäkkiä lopetuttaneensa. 

JOS JOUDUT LUOPUMAAN LEMMIKISTÄSI, TARKASTA AINA KODIN TARJOAJAN HENKILÖLLISYYS JA OSOITE - SIIS VAADI NIISTÄ TODISTEET. Jos joku ei tällaista todistetta halua antaa (esim. Digitan sivuilta saa), unohda koko juttu! ÄLÄ MYY OSAMAKSULLA! TARKASTA UUSI KOTI AINA MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN ITSE. JOS ET VOI, PYYDÄ SUOSITUKSIA ESIM. KODINTARJOAJAN ELÄINLÄÄKÄRILTÄ. 

Harva on ensimmäistä lemmikkiään kodinvaihtajista hakemassa. Välitin itse äskettäin koiraa, jolle rotunsa puolesta oli vaikeaa löytää oikeaa kotia. 80 % kysyjistä esiintyi valenimellä, yksi oikealla nimelllään kysyjä esitti että ei puhu suomea, mikä paljastui valheeksi kun otin hänen hyökkäävän esiintymisensä takia yhteyttä hänen sukulaiseensa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

AVOIMIA KYSYMYKSIÄ KISSOJEN VAPAANA PITÄMINEN KIELLETTÄVÄ -KANSALAISALOITTEEN PUUHAAJILLE

KISSOJEN HUPILOUKUTUKSET TULISI KRIMINALISOIDA

KENELTÄ KATEISSA?