AVOIMIA KYSYMYKSIÄ KISSOJEN VAPAANA PITÄMINEN KIELLETTÄVÄ -KANSALAISALOITTEEN PUUHAAJILLE

Päivitys: en enää usko, että Jarkko Koskinen on aloitteen "aivot" tai puuhamies. Uskon hänen olevan bulvaani!
Perustelut: hän kommentoi omalla sivullaan niin ala-arvoisesti blogissa esitettyjä kysymyksiä, että ymmärsin ettei hänellä ole asiasta mitään omaa sanottavaa. - Hän on myös kertonut eräässä lehtihaastattelussa osaavansa puhua niin hyvin, että ihmiset uskovat hänen tietävän mistä puhuu. Nyt hän ei kyllä osannut vastata yhteenkään kysymykseeni, vetipä vain esiin natsikortin. - Mitkä tahot aloitteen takana siis todellisuudessa on?


Kissojen vapaana pitäminen kiellettävä -kansalaisaloitteen puuhamies Jarkko Koskinen 10.8.2024 PuskaRario Tampereessa:

"(Hannele) Luukkainen on itse syypää siihen, että 1990-luvulla järjestyslakiin lobattiin lisäys, jonka mukaan kytkemispakko ei koske kissoja. Toki se koskee koiria, marsuja ja ihan kaikkia muitakin lemmikeitä - paitsi ei kissoja.  " 


Jarkko Koskinen tässä kuvattuna neljä vuotta sitten. Kukaan, joka on nähnyt hänen facebook-profiilikuvansa, ei tunnistaisi häntä. Kuten eräs totesi, hän näyttää siinä rosvopäälliköltä ja sellainenhan vetoaa naisiin. Kaikki mitä hän tekee, on harkittua.

Helsingin Sanomat 2020

Tämä lainaus on vuodelta 2004:

Jarkko Koskisen mielestä järjestyslain 14§ pykälä pitäisi koskea myös ulkoilevia kotikissoja. Jos lakia muutettaisiin se siis antaisi kissanvihaajille ja - tappajille ns. avaimet käteen. Tätä Koskinen ei kerro aloitteessa eikä facebook-ryhmässä, jossa hän kaitsee kannattajiaan. Osa aloitteen allekirjoittajista on nihilistisiä kissavihaajia ja/tai metsästäjiä, mutta sitä lobbaavat myös nuoret etupäässä naisoletetut, jotka uskovat olevansa kissojen asialla. 

Nyt kysyn sinulta, Jarkko Koskinen, käsitätkö mihin tämä kansalaisaloitteen läpimeno johtaisi? Itse uskon, että käsität, mutta koska se voitaisiin tulkita kunnianloukkaukseksi, joten en väitä niin vaan kysyn!

Kansalaisaloite ei tule menemään läpi, vaikka pääsisi Eduskunnan käsittelyyn, olen siitä varma. Mutta: miten se taas vaikuttaa asian lobbaajiin, joista Koskinen on näkyvin... Muut eivät ehkä lahjoitusten (yhdistykset) tai asiakkaiden menetyksen pelossa uskalla toimia niin avoimesti.

Olen kuullut, että jopa jossain eläinhoitajien koulutuksessa oli sanottu, että kissat "eivät saa" ulkoilla vapaasti. - Missä niin sanotaan? Ovatko he niin varmoja, että heidän toivomansa järjestyslain muutos menee läpi?

Myös eräs joensuulainen kaupungineläinlääkäri, jonka nimeä en enää muista, oli väittänyt samaa ja jo kaksi vuotta sitten hänen lausuntoaan jaettiin sitten Hämeenlinnan Puskaradiossa asti. Kysyin kyseisen eläinlääkärin esimiehen kantaa asiaan, mutta en tainnut saada vastausta (en ole säilyttänyt niin vanhoja sähköposteja). 

Kansalaisaloitteessa on vedottu myös EU:ssa säädettyyn valtiosopimukseen. Kas kun varmaan missään EU-valtiossa ei suhtauduta ulkoileviin kissoihin niin vihamielisesti kuin meillä.

Esim. Ruotsissa ihmisiä, joiden mielenrauhaa vapaana kulkevat kissat häiritsevät, velvoitetaan rakentamaan aita niiltä välttyäkseen. 

EU:n ulkopuolisista maista erikoismaininta Sveitsille. Siellä   monissa kerrostaloissa on kissoille ulkoportaat.

kuva: Swissinfo.ch 2019



En perustele miksi kissojen mielestäni tulisi saada ulkoilla vapaana, koska noita perusteluja löytyy Kissojen Oikeudet ry:n sivuilta ja facebook-ryhmästä.

Sen sijaan kysyn  nyt sekä Koskiselta että kaikilta kansalaisaloitetta puolustavilta ja lemmikkikissoja kiusallaan loukuttavilta: 

"mikä teille mielestänne antaa oikeuden puuttua muiden lemmikkien pitoon?"
 ja

"miten perustelet, että sinä tiedät parhaiten miten jonkun toisen omistaman kissan kuuluu elää?" 

Olen nähnyt pari kommenttia, joiden esittäjä on lapsena menettänyt kissansa auton alle ja siksi "he eivät halua yhdenkään kissan jäävän auton alle". Röyhkeimmät jopa rohkenevat väittää, että vapaana ulkoilevien kissojen omistajat eivät välitä kissoistaan. Itse asiassa nämä "jotka eivät halua" puhuvat itsestään. Ulkoilevien kissojen omistajat taas ovat kiinnostuneita siitä mitä kissat haluavat.

Se, miten kissat voisivat ulkoilla vapaana turvallisesti, on liian laaja aihealue tässä käsiteltäväksi. Soisin kuitenkin, että sitäkin alettaisiin joukolla miettiä. Ulkoilevien kissojen suurin uhka taitaa liikenteen lisäksi olla eläinsuojelijalarppaajat - siis nämä, jotka kokevat oikeudekseen loukuttaa (so. varastaa) kotikissoja.

Tässä yksi aloitteen facebook-ryhmäläinen. Ryhmää kutsun leikkisästi ÄO80:ksi, koska Koskinen on luvannut ohjeistaa mitä ryhmäläisten pitää sanoa "jos ette itse osaa". Pitääkö joku tätä eläinsuojeluna?




Tässä yksi kansanliikkeen aktiiveista, Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistyksen Heidi Vuorio. Kuva Janakkalan Sanomat
"Ja mitenkäs vaikutetaan niihin maalaiseläinlääkäreihin, joiden kissat ulkoilevat vapaana? Olen huomannut tuon 2-3 ellin kohdalla käyttäessäni omaa kissa jonkun akuuttivaivan takia lähimmällä lääkärillä, ja kissojen käytöksestä on ollut puhetta. Eivät sitä suoraan sano, mutta keskustelussa on livahtanut mainintoja omasta kissasta, josta sen huomaa.
Ehkä niille sivusta seuraajille ja vapaasti ulkoilevien kissojen omistajille tehoaa vain massiivinen vyöry mielipiteitä kissojen kiinni pitämisen puolesta, jolloin eivät enää kehtaa päästää kissaansa vapaana ulos, ja sivusta seuraajatkin saavat tarpeeksi painetta kissojen suojelemisen puolesta 🤔"









Kommentit

  1. Hyvä kirjoitus, näistä kotikissojen varastajista pitäisi aina tehdä rikosilmoitus 👌

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KISSOJEN HUPILOUKUTUKSET TULISI KRIMINALISOIDA

KENELTÄ KATEISSA?