OLIKO KOIRASUSIEN AMPUMISESTA ANNETTU LAINMUKAISTA PÄÄTÖSTÄ?

Koskee Lopen koirasusikennelissä 28.1.2019 ammuttuja koiria:

Asiassa aloitteellinen eläinsuojelupoliisi Anne Hietala on väittänyt, että koirat ammuttiin Helsingin apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen päätöksellä.

Kennelin omistaja on oman kertomansa mukaan vielä kesällä 2019 pyytänyt saada nähdä lainmukaisen päätöksen, mutta sellaista ei ole löytynyt.

Lopulta oikeudelle toimitettiin päätös, jossa ei kuitenkaan ole diaarinumeroa eli se on siis voitu kirjoittaa jälkikäteen. 

Päätöksessä viitataan pöytäkirjaan, joka on tehty kotietsinnästä, joka kuitenkin on tapahtunut vasta 28.1. Ja päätös on siis muka tehty jo kolme vuorokautta tätä ennen!

Toinen todistamassa ollut poliisihan kertoi, että hänet pyydettiin "dokumentoimaan kotietsintä" 28.1.2019. Eli edelleen kysymys on, onko näiden koirien lopettaminen ollut kokonaan Anne Hietalan idea? Päätöksestä käy ilmi, että koirien tappamisen syy ei ollut niiden kunto tai olosuhteet vaan yksinomaan raha! 

"Mikäli tapahtumapaikalla todetaan koiran edelleen luovuttamisen olevan mahdollista...". Kyllä se olisi ollut mahdollista; siellä meni jopa muiden omistuksessa olevia hoitokoiria ja koirille oli tarjottu hoitopaikkoja. 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

AVOIMIA KYSYMYKSIÄ KISSOJEN VAPAANA PITÄMINEN KIELLETTÄVÄ -KANSALAISALOITTEEN PUUHAAJILLE

KISSOJEN HUPILOUKUTUKSET TULISI KRIMINALISOIDA

KENELTÄ KATEISSA?